Matchreferat Herrlaget vs Vallentuna BK

13 maj 2014

Referat: SIK - Vallentuna BK
SIK -Vallentuna BK 0-1 (0-0)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Senai Berhane, Olof Engh, Andreas Pettersson (K) – Daniel Badjelan, Robel Asfaha (Tahsin Anar 79), Abdiqafar Issa (Behrooz Mirahmadi 75), Kalid Mohamed, Yonis Egag – Biyan Bozan (Jacob Flygare 70)

Avbytare: Martin Limpar (MV), Thibaut Molinatti, Jacob Flygare, Tahsin Anar, Johannes Svensson, Behrooz Mirahmadi, Awat Eftekhari

Vallentuna BK:s startelva: Oguzhan Yldiz (MV) (K) – Hannes Andersson, Viktor Johansson, Daniel Erlandsson, David Svensson (Johan Larsson 66) – Robert Roles Appelquist, Erik Dahlbeck, Oskar Holvik, Sebastian Jurell – Mani Tourang, Mikael Erstadius

Avbytare: Simon Nilsson (MV), Fredrik Källberg, Joakim Hellberg, Daniel Bergholm, Anthon Roles Appelquist, Johan Larsson

Mål: 0-1 David Svensson (52)
Varningar: Hannes Andersson (19), Andreas Pettersson (22), Olof Engh (65), Lauin Amen (75), Mani Tourang (88, 88)
Utvisning: Mani Tourang (88)
Skott på mål: 8-7

Hörnor: 2-4
Publik: För många paraplyer för att räkna
Domare: Rikard Aspegren, Viktor Bergman, Gösta Jonsson

En regnig lördagseftermiddag på en regnblöt gräsplan på Sundbybergs IP bjöd upp till regndans där gästande Vallentuna BK skulle straffa SIK med årets första förlust.

Trots att regnet kylde ner kroppen till ett nästan hypotermiskt tillstånd var det en riktigt spännande match där det stod mellan SIK som har fyra raka vinster och ett VBK som behövde göra ett uppryck för att inte halka efter i tabellen.

Sundbybergs IK trampade på den första kvarten och skapade ett flertal chanser på den snabbspelade planen, där Kalid Mohamed blir frispelad med en djupledsboll på vänsterkanten av Yonis Egag och får till ett avslut tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

Efter cirka 15 minuter börjar tempot dala och VBK får mycket boll och rullar längst backlinjen för att försöka hitta ytan mellan SIK:s mittfält och backlinje, där Mani Tourang allt som oftast opererade med en teknisk briljans i mottagningarna. Den farligaste chansen i första halvlek kom i den 17:e matchminuten, då SIK:s högerytter Abdi Issa trollar sig förbi på högerkanten och slår ett långt inlägg till bortre delen av straffområdet, där Yonis Egag tajmar in upphoppet perfekt och nickar till bollen, men träffar stolpen och chansen rinner ut i sanden.

Vallentuna BK vill äga mycket boll och försöker spela sig upp via mittfältet där i synnerlighet centrale mittfältaren Jurell och högeryttern Robert Appelquist stod för en briljant insatts. Denne Appelquist är definitivt något för framtiden och han visade med sin breda repetoar en farlig nick som Kjell Jönsson gjorde en demonräddning på. Några minuter senare kommer Appelquist sånär förbi SIK:s backlinje, men får bollen för långt ifrån sig och faller inne i straffområdet så att självaste Rivaldo skulle blivit avundsjuk.

Huvuddomaren viftar bort Appelquist filmförsök, men varning uteblir.

Åter igen kommer Sundbybergs IK:s Abdi Issa runt på högerkanten och slår ett inlägg mellan backlinjen och målvakten, där målvakten Oguzhan Yldiz tvingas till en panikräddning med retur rakt ut i straffområdet, men Biyan Bozan hinner inte fram till den vattenplanade bollen för att placera den i sånär öppet mål.

En mållös halvlek blåses av efter en ganska jämn batalj, där det märks att finliret får vänta så länge regnet duggar tätt över Sundbybergs IP.

I den 52:a minuten får VBK en hörna som slås på första ytan där en framflygande David Svensson skarvar in bollen vid första stolpen. 0-1 till Vallentuna BK och en den sämsta tänkbara starten på andra halveken för Sundbybergs IK.

Efter ledningsmålet faller VBK djupare ner och behandlar bollen lugnt och försöker spela ut tiden när SIK försöker flytta fram positionerna får att få in ett reduceringsmål. Den hala planen gör att många spelare kommer sent in i duellerna och den hårda domaren visar upp det gula kortet ett antal gånger.

I den 88:e minuten får Mani Tourang två gula kort efter snack och blir utvisad, till synes väldigt hårt då Robert Appelquists filmning tidigare i matchen renderade i ingenting.


SIK försöker forcera i slutet med att flytta upp mycket folk, men skapade inga större målchanser där långbollar slås mot en djup VBK-backlinje som motar bort försök efter försök.

Årets första förlust för Sundbybergs IK är ett faktum när domaren Aspegren blåser av matchen efter tre minuters tillägg.


Vid tangenterna,

Niclas Tegman

Arkiv