Matchreferat Sundbybergs IK Herr vs IFK Österåker FK

28 april 2014

SIK – IFK Österåkers FK: 2-0 (1-0)
SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Senai Berhane, Andreas Pettersson (K), Daniell Rojas – Daniel Badjelan, Robel Asfaha, Thibaut Molinatti (Abdiaqfar Issa 58), Kalid Mohamed (Johannes Svensson 86), Yonis Egag – Jacob Flygare (Biyan Bozan 55)

Avbytare: Martin Limpar (MV), Tahsin Anar, Abdiqafar Issa, Johannes Svensson, Biyan Bozan, Behrooz Mirahmadi, Awat Eftekhari

Mål: 1-0 Yonis Egag (15), 2-0 Yonis Egag (86)
Varningar: Robel Asfaha (77), Mbye Camara (76), Johan Braun (77)
Skott på mål:
Hörnor: 6-5
Publik: 170
Domare: Hugo Andreas Glanberg, Dejan Lukacevic, Claes Svensson


Efter en sensationellt bra säsongsstart gästade IFK Österåkers FK Sundbybergs naturgräsplan. 170 trogna supportrar översköljdes av en skimrande sol när domaren blåste igång tredje omgången.

SIK inledde med högre press än tidigare matcher och stressade varje uppspelsförsök från IFK Österåkers FK. Den hårda pressen var nära att ge utdelning då Kalid Mohamed bröt ett uppspelsförsök av IFK:s mittback och direktpassade en fristående Jacob Flygare som dock var på fel sida av backlinjen och blev avblåst för offside.
I den 16:e minuten fick SIK en hörna från höger som Daniel Bajdelan skruvade in med högerfoten och en hårt hållen Yonis Egag fick foten på bollen mitt framför mål och kunde peta in 1-0 till Sundbybergs IK. Den irrationelle yttern Yonis tredje mål på tre matcher.
Efter målet började IFK flytta fram sina positioner och det blev ett ställningskrig på mittplan där fältherren Robel Asfaha outröttligt manade på sina mannar.
I slutet av första halvlek började IFK få till sina uppspel men starke mittbacken Senai Berhane hade inte druckit lättmjölk innan matchen och agerade kontrollerat tillsammans mittbackskollegan och lagkaptenen Andreas Pettersson.

IFK började andra halvlek med att flytta upp mer folk och försöka pressa ner SIK:s backlinje men farliga målchanser uteblev. Den inbytte högeryttern Abdiqafar Issa visade prov på skicklighet när han gång på gång kom förbi på sin kant med sin aviga dribblingsteknik och smidighet. Ett konstant orosmoment för IFK:s vänsterback.
I den 76:e minuten började IFK bli mer och mer frustrerade när Mbye Camara vårdslöst kapade Yonis Egag tio meter utanför straffområdslinjen på IFK:s planhalva. Domarens ostbricka togs upp och färgen på kortet var korrekt.
En minut senare var det dags för IFK:s andra gula kort för matchen när Johan Braun på liknande maner som Camara gick för att ta spelare, och turligt fick träff på bollen också. Vilket räddade Braun från att få rött kort.

IFK började spela mer och mer krampaktigt när SIK får en frispark höger om offensivt straffområde. Kalid Mohamed är vaken och slår en snabb frispark till bortre delen av straffområdet där Yonis Egag står omarkerad och med kyla tar ner bollen, väntar ner målvakten, för att placera den med högerfoten i bortre delen av målet. 2-0 till SIK och segern känns ohotad.

IFK lyckas inte skapa något tryck för att försöka reducera och efter tre minuters tillägg blåser domare Hugo Andreas Glanberg av matchen vilket betyder tre raka vinster för nykomlingen Sundbybergs IK.


Vid tangenterna,

Niclas Tegman

Arkiv