Matchreferat IK Fyris vs Sundbybergs IK Herr

22 april 2014


Matchreferat: IK Fyris - SIK
IK Fyris – SIK: 1-2 (0-0)
SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Senai Berhane, Olof Engh (K), Daniell Rojas – Daniel Badjelan (Goran Ahmed 85), Robel Asfaha, Thibaut Molinatti, Kalid Mohamed, Yonis Egag (Awat Eftekhari 80), - Jacob Flygare (Tahsin Anar 73)

Avbytare: Martin Limpar (MV), Goran Ahmed, Andreas Pettersson, Tahsin Anar, Ahmed Mohamed, Behrooz Mirahmadi, Awat Eftekhari

Mål: 0-1 Jacob Flygare (49), 0-2 Yonis Egag (60), 1-2 Fredrik Wigh (71)
Varningar: Fredrik Johansson (39, 88)
Utvisningar: Fredrik Johansson (88)
Skott på mål: 6-12
Hörnor: 2-4
Frisparkar (ej offside): 6-7
Publik: Oklart
Domare: Nael Ghazi Shabo, Ramyar Tayfur, Jonas Gustafsson

Årets andra match och uppföljningen efter 4-1 mot Täby FK, ställdes SIK mot IK Fyris som hade en 6-1 förlust mot Vallentuna BK i ryggen.
IK Fyris börjar matchen med att pressa aggressivt med två anfallare riktigt högt och försökte trycka ner SIK långt ner på egen planhalva. Ett något stressat SIK hade svårt att få igång ett kontrollerat uppbyggnadsspel när IK Fyris pressade högt uppe.
Efter ungefär 20 minuter började SIK spela mer kontrollerat och arbetade sig in i matchen varvid IK Fyris höga press började avta.
En snabb boll in mot SIK:s straffområde där Senai Berhane kom på efterkälken och var farligt nära en straffsituation när IK Fyris anfallare blev dragen i armen. Domaren friade situationen och en snabb spelvändning av SIK där Badjelan spelade upp till Kalid som sköt tätt utanför.
0-0 i halvlek vittnade om att skönspelet väntade på att solen skulle titta fram.

I den andra halvleken rivstartade SIK med Jacob Flygares första mål för säsongen efter ett fint framspel av matchens högerytter Thibaut Molinatti. SIK agerade mycket aggressivare och visade at de ville kontrollera matchbilden.
I Den 52:a minuten kom Yonis Egag fri på vänsterkanten och drog av ett skott som målvakten släppte ruter på som resulterade i en nick som gick ut till hörna.
IK Fyris gjorde ett tidigt byte i den 53:e minuten och två minuter efter det kontrade SIK åter igen men utan resultat.
Högerbacken Lauin driver upp bollen och slår ett inlägg som den ståtliga nickaren Yonis Egag nickar på mål, men målvakten hinner precis rädda men släpper returen som Yonis instinktivt skjuter in i mål. 0-2 till SIK i den 60:e minuten och IK Fyris gör ett till byte för att få in mer energi till truppen.

Ett friläge för IK Fyris i den 71:e minuten reducerar IK Fyris med 1-2, helt otagbart för Kjell Jönsson i mål. Spelmässigt försöker IK Fyris ta tag i matchen men kommer inte riktigt fram till så många farliga chanser.

I den 88 minuten får Fredrik Johansson i IK Fyris sitt andra gula kort för matchen och visas ut. Trots numerärt övertag slår SIK av på takten och låter IK Fyris jaga efter ett kvitteringsmål i slutminuterna. SIK:s Kjell Jönsson står för två magiska räddningar i slutminuterna innan domaren blåser av matchen efter fyra minuters tillägg och årets andra match slutar med vinst till Sundbybergs IK.

Ingen sol tittade fram under matchen och publiken på Stenhagens IP bevittnade inte årets mest skönspelade match.


Vid tangenterna,

Niclas Tegman

Kommentar Grattis och bra jobbat, Fortsätt gärna med de bra matchreferaten:-)
- Fan. 22 apr 2014 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv