Matchreferat Sundbybergs IK Herr vs. Täby FK

15 april 2014

Matchreferat: SIK - Täby FK

SIK-Täby FK 4-1 (1-1)
SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Senai Berhane, Olof Engh (K), Daniell Rojas (Behrooz Mirahmadi 77) – Daniel Badjelan (Johannes Svensson 73), Robel Asfaha, Yonis Egag, Kalid Mohamed, Tuman Badjie (Thibaut Molinatti 17) – Jacob Flygare

Avbytare: Martin Limpar (MV), Thibaut Molinatti, Christos Kitsos, Tahsin Anar, Johannes Svensson, Behrooz Mirahmadi, Awat Eftekhari.

Mål: 1-0 Yonis Egag (14), 1-1 Ponce (38), 2-1 Kalid Mohamed (63), 3-1 Kalid Mohamed (74), 4-1 Kalid Mohamed (83)
Publik: 156
Domare: Johan Kristoffersson, Fahrettin Cankaya, Hans Järnkrok

Säsongspremiär på hemmaplan för Sundbybergs IK slutade med 4-1 till hemmalaget. I strålande vårsol mönstrade tränarna Stephanos Tecle och Johan Walfridsson en 4-2-3-1 uppställning med nyförvärven Jacob Flygare och Kalid Mohamed längre fram i banan. Just Kalid Mohamed kommer visa sig vara en nyckelfigur i sin debutmatch.

Täby FK startade aggressivt och pressade ner SIK långt ner på egen planhalva och premiärnerverna var påtagliga för SIK:arna. I den 14:de minuten lyckades SIK få med sig en frispark som Daniel Badjelan skruvade in och träffade den eminente nickaren Yonis Egag i borte delen av straffområdet och 1-0 till SIK var ett faktum.
Målet fick SIK att bryta ner premiärnerverna och började arbeta sig in i matchen mer och mer. I den 17:de minuten skadade sig Tuman Badjie med en förmodad bristning och en tung besvikelse för Tuman som fick lämna planen redan efter 17 minuter. Thibaut Molinatti ersatte Tuman och tog tag i högerkanten direkt.

Matchen började visa sitt ansikte med jämt spel från båda lagen. I slutskedet av första halvlek tryckte Täby FK på med mycket folk och var aggressiva i sin press. Utdelningen kom i den 38:de minuten efter en frispark då en omarkerad Valentin Ponce lyckades tvåla in bollen – otagbart – bakom Kjell Jönsson i mål.

I andra halvlek började Täby FK tappa sin aggressiva press och SIK lyckades flytta upp spelet och sätta press på Täbys mittbackar där debutanten Kalid Mohamed visar en metodisk kyla när han sätter 2-1 i den 63:de minuten, framspelad av högerbacken Lauin Amen.
SIK får medvind och fortsätter att trumma på, speciellt på mittfältet där Robel Asfaha visar en enorm energi och vilja.

Daniel Badjelan med sina två assist byts ut mot Johannes Svensson i den 73:de minuten som kamperar centralt tillsammans med Robel Asfaha.
Precis efter bytet blir SIK tilldelad en straff och Kalid lägger upp bollen på straffpunkten. Stegar upp ansatsen. Skjuter. Stenhårt. Otagbart för Täbys målvakt. 3-1 till SIK.

Daniell Rojas byts ut på vänsterbacken mot Behrooz Mirahmadi som i minut 83 levererar en perfekt boll till Kalid Mohamed som prickar in sitt tredje mål och fullbordar sitt hattrick debuten. I den 95: minuten blåser huvuddomare Johan Kristoffersson av matchen och 156 åskådare får se SIK göra en fenomenal debut i division 3 mot erkänt duktiga Täby FK.


Vid tangenterna,

Niclas Tegman

Kommentar Trevligt med ett matchreferat för oss som inte hade möjlighet att vara där. Bra skrivet dessutom! Fortsätt gärna med detta. Morthen P03
- Morthen Holmberg . 16 apr 2014 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Håller med dig Morthen. Vår lagledare Niclas har lovat att skriva referat efter varje match!:-)
- Stephanos. 16 apr 2014 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv