Matchreferat Herrlaget vs IFK Viksjö

6 oktober 2014

Referat: SIK - IFK Viksjö
SIK – IFK Viksjö 1-0 (1-0)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Daniel Rojas (Daniel Thelin 79), Olof Engh, Ahmed Mahamed Nur, Andreas Pettersson (K) – Johannes Svensson, Tuman Badjie – Christos Kitsos, Jakob Flygare, Yonis Egag (Alexander Ehdwall 72) – Amir Aram Mamali (Daniel Badjelan 68)

Avbytare: Martin Limpar (MV), Thibaut Molinatti, Robel Asfaha, Daniel Thelin, Daniel Badjelan, Alexander Ehdwall, Senai Berhane

IFK Viksjö:s startelva: Emir Haddad (MV) – Michel Basberber, Dan Lindoff Duprez, Tim Rydböck, Adam Enblom – David Liebech (K), Christoffer Jönsson, Lorance Koria, Robin Nordblad – Josef Elias, Sebastian Idevall

Avbytare: Linus Andrén Land (MV), Mohamed Salah Bulale, Edvard Pagon, Efraim Akdemir, Niklas Karlsson


Mål: 1-0 Jakob Flygare (13)
Varningar: Olof Engh (44), Michel Basberber (69), Daniel Rojas (71) Robin Nordblad (73), Edvard Pagon (83)
Skott på mål: 8-1
Skott utanför mål: 13-13
Hörnor: 10-3
Frisparkar: 12-9
Publik: 105
Domare: Christoffer Aidesjö, Anvar Khayati, Alireza Hakami


Efter en hård match mot tabelltrean Bele Barkarby förra veckan där SIK åtminstone säkrade en kvalplats, gick lördagens match på Sundbybergs IP mot rivalerna IFK Viksjö. En rival SIK historiskt sätt haft svårt mot.


För att gå av planen som serieledare krävdes det att Upsala IF skulle förlora mot tabelljumbon Unik som spelades samtidigt på Upsala IF:s hemmaplan. Något som kändes väldigt osannolikt, och det kändes på matchbilden att den mest spelades av i väntan på stundande kvalomgång.


Matchen börjar inledningsvis med ett ganska omaka tempo där Sundbybergs första farliga chans resulterar i 1-0. Jakob Flygare får ett inlägg snett bakåt i straffområdet och skjuter in bakom IFK Viksjös målvakt. En riktigt bra prestation och skott.
Det dröjer fram till mitten av första halvlek innan SIK börjar bli lite mer bekväma och bättre än motståndarna där återigen Jakob Flygare får ett läge där ett fint inlägg från höger, där Flygare drar till med vänstern tätt utanför.


När domaren blåser av vid halvtid kan halvleken sammanfattas med ett mål och en varning. Mycket mer bjöds det inte på, de första 45 minuterna denna lördag.


I den andra halvleken tar SIK över spelet lite mer men utan att briljera helt och spelet känns lite avmattat. Intressant är den unge Alexander Ehdwall som blev inbytt i den 72:a matchminuten och imponerade med sin snabbhet på vänsterkanten.


I den 84:e minuten skjuter Alexander i högerstolpen och bollen rullar längst mållinjen och träffar andra stolpen och ut igen. Är inte helt omöjligt att bollen var inne i mål och Alexander var så nära att bli målskytt i årets sista ligamatch. Men inget mål döms och matchen slutar 1-0 till Sundbybergs IK.


Resultatmässigt är ställningen i tabellen oförändrad då Upsala IF vann mot Unik och SIK kommer att få kvala mot IFK Stockholm.


Sundbybergs IK har ställts mot IFK Stockholm i kvalet till division 2. Den första matchen är redan nu på onsdag den 8:e oktober kl. 20:00 på Sundbybergs IP.
Returen spelas den 12:e oktober där preliminär tid är satt till kl. 19:00 och spelas på IFK Stockholms hemmaplan.
Kom och stöd SIK nu på onsdag. Ert stöd är enormt viktigt för våra spelare.

Arkiv