Philip Nilsson har lämnat oss!

17 september 2012

Sundbybergs IK och Sundbybergs IK Fotboll har sorg. Det är med tungt hjärta som vi meddelar att Sundbybergs IK Fotbolls mångåriga ordförande och ledare, Philip Nilsson, har gått bort endast 52 år gammal.

Philip var under lång tid ledare för vårt P87 lag och senare även sektionens ordförande under flera år. Philip bidrog starkt till utvecklingen av våra arrangemang såsom: Fotbollsskola, Fotbollslekis, Fotbollens dag, och Fotbollsavslutningen. Under sin tid som ordförande hade han ett motto: att se alla våra lag minst en gång under varje säsong, vilket gjort att Philip var ett givet inslag på varje SIK match och många är de mil hans bilar rullat på väg till eller från en SIK match någonstans i Sverige!

Philips ledarstil kan av vissa kallas en aningen ”kantig”, men en mer hängiven SIK-vän är svår att finna och han berörde många människor. Själv mötte jag Philip för första gången under ett föräldramöte i Lilla Albyskolans gymnastiksal som Philip höll i för att rekrytera ledare till min sons fotbollslag. Jag anmälde mig som villig att ta hand om lagledarbiten och det är ett beslut jag aldrig ångrat. Philip och jag har sedan dess kampera ihop i många olika former. Vi har ingått i samma styrelser, varit arbetskamrater men kanske framförallt väldigt goda vänner. Vi har inte alltid varit ense i alla de beslut vi varit med om att fatta, diskussionerna har varit långa och ibland även hårda, men vi tappade aldrig respekten för varandra eller varandras olikheter. Det är med stor sorg i hjärtat som jag nu ska gå vidare i mitt SIK liv utan min vapendragare och saknaden är och kommer att vara stor!


Våra tankar går i första hand till Philips familj men även till alla inom SIK som kände Philip!

Sundbybergs IK Fotboll genom Ylva Wastesson

Kommentar Är väldigt, väldigt ledsen. Knäpp med fingrarna och ett liv har slocknat, så fort kan det gå..... Tänder ett ljus för en familjemedlem som lämnat oss alldeles för tidigt! Ser upp mot stjärnhimlen och tänker på alla själar. Det finns inga ord. Philip jag har varit med om dig, jag kan ALDRIG förlora dig - Fru Tillman. 17 sep 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
- Fru Tillman. 17 sep 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Jag är alldeles tom och undrande. Vad hände med Philip? En stor idrottsledare har lämnat oss alldeles för tidigt. En stor del av klubbens och fotbollens struktur och rekonstruktion under 2000-talet har burit Philips signum. Jag satt en lång tid i samma styrelse som Philip. Diskussionerna kunde vara heta men när beslutet var fattat stog vi enade igen. Han satte alltid SIK och helst fotbollen i främsta rummet. Han (och Ylva) kunde jobba i praktiken dygnet runt för att färdigställa ett bokslut på utsatt tid. Det skulle bara göras som det var sagt och överenskommet. När han, av eget och för oss hastigt beslut, lämnade både klubbstyrelsen och sin sektion försvann en sann SIK-vän. Nu har han lämnat oss för alltid. Mina tankar går till hans familj och närmaste.
- Janne Kihl. 18 sep 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Livet är orättvist!!! Jag fick förmånen att lära känna Philip under en alldeles för kort period, men under den tiden fick vi en speciell kontakt.Philip var i mina ögon en ödmjuk,rättvis och en speciell ledare som ville nå resultat inom SIK. På ett glatt och fint sätt hade Philip många namn till sina nära och kära runtomkring sig. Saknar dig redan enormt mycket.
- Crille Ahl. 19 sep 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Enormt ledsamt. Jag kände inte Philip personligen, vi hälsade och pratade SIK:are emellan när vi möttes på stan, för det gör man över sektionsgränserna. Precis som Ylva också skrev, mer hängiven SIK:are och ledare, fotbollsledare får man leta efter, det förstod jag Philip var. Hans liv blev alldeles för kort och det känns både orättvist och svårt att ta in.
- Magnus Asplund. 1 okt 2012 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv