Matchreferat - Kungsängens IF v/s SIK Herr

15 maj 2012

Kungsängen – SIK : 1-2
Mål Sumpan: Abdi och Badji
På läktaren: 25 kanske, imponerande med tanke på att detta var måndags eftermiddag

Det var en viktig match denna måndag eftermiddag för både lagen. Sumpan behövde ett bra resultat för att få häng på topplagen och Kungsängen jagade viktiga poäng då de endast hade 1 pinne efter 4 omgånger. Uppladdningen till denna måndageftermiddagsmatch blev kanske inte optimal för de flesta som kom direkt från plugg och jobb med maten i handen och tankarna någon annan stans. I bilen till Kungsängen hamnade skribenten tillsammans med ”Kebab brothers” – Hassan Jubjub och Abdi Hopp – samt coach Walfridsson bakom ratten vilket gjorde att man vaknade till ordentligt och fick ett bra skratt.

Vi anlände till Kungsängens IP, en mycket imponerande anläggning, med höga förväntningar och man märkte att detta var viktigt. Vi körde ringen och enades om att fortsätta med samma arbetsinsats som mot Enebyberg, men samtidigt försöka rulla lite mer boll.

Första halvlek startade lite skakigt för SIK med felpass och ett osynkad försvarspel. Vi försökte justera och utnyttja våra snabba anfallsspelare. Abdi gjorde ett fint mål då han petade in 0-1 för SIK på en fast situation. Enligt Tips & Trav i Tensta var det ett odds på 2500.0 på denna målgörare vilket gav en fin avkastning för den lyckliga själ som satt sina pengar på SIK's svar på Tore Andre Flo. Kungsängen var inte ofarliga och hade många skickliga spelare som gjorde denna måndagseftermiddag något besvärlig för Sumpans försvar. Till slut kvitterade våra motståndare efter en hörna där Jonte Tyr, utan succé, försökte sig på ”den var inte inne” - lika trovärdigt som att Björn Ranelid har en naturlig bränna året om. Det fanns mer att hämta från denna match och SIK gick för vinst.

Under matchens andra halvlek sänkte SIK pressen och fick då många farliga kontringslägen. Kungsängen var även farliga, då Sumpan tappade bollen i fel lägen och orsakade onödiga frisparkar. Jonte Tyr spelade en god match och räddade SIK med goda uttryckningar och resolut målvaktsspel. Till slut fick vi se ett mål som nog skulle bli en hit på Youtube och Fotbollsmåndag om inte matchen totalt saknade uppmärksamhet från media. Badji fick bollen, dribblade förbi två motståndare och sköt bollen fint i kryssen. Bilden nedan illustrerar precis hur det gick till.

SIK hurrade för vinst och dessa tre pinnar kommer nog visa sig viktiga när vi till slut räknar hem serien.
Dagens SIKare: Badji – vilket mål och stor insats från vår nyförvarv.

Badji

 

Arkiv