Herrlaget spelar Division 2 även 2018!

10 oktober 2017

20171007

I helgen tog Sundbybergs IK Fotbolls herrlag en komfortabel 3-1 seger mot topplaget FC Gute hemma på Sundbybergs IP. I och med det befäste laget sin division 2-plats till nästa säsong till vår stora glädje!

Det var gästerna som inledde vassast och sysselsatte Sundbybergsförsvaret gång på gång. Man tog också ledningen i den 24:e minuten genom Marcus Kettler som prickade in 0-1. SIK jobbade sig in i matchen och strax före halvtid kvitterade lagets skyttekung Ricardo Gray till 1-1 och gav Sundbyberg vind i seglen inför andra halvlek. Dessvärre hade Markus Rydeberg i målet tidigare ådragit sig en kraftig smäll i ansiktet när han avstyrde ett friläge och tvingades nu byta i halvlek. In med 20-årige A-lagsdebuterande Tufan Köylüoglu i målet.

Sundbyberg satte sig i en mer spelförande position i den andra halvleken och bjöd på fina spelsekvenser trots den blöta gräsmattan. Med dryga kvarten kvar kom äntligen utdelningen. Vänsterbacken Melker Anshelm nådde högst på en höjdboll och nickade kraftfullt in 2-1 till hemmalaget. Som kronan på verket skrev även 19-årige publikfavoriten Taha Ali in sig i målprotokollet när han på stopptid kom fri, lurade ner gästerna målvakt och chippade in 3-1 målet till läktarens stora jubel!

20171007 SIK-Gute

Sundbybergs IK - FC Gute

2017-10-07 14:00 Sundbybergs IP 1
Publik: 150
Domare: Richard Holöien, Årsta

Sundbybergs lag:

1 Markus Rydeberg (ut 46') - 15 Tarik Skenderovic, 3 Tobias Waldenström, 16 Sebastian Ekeros, 4 Melker Anshelm - 5 Lauin Amen (K) - 19 Taha Ali (ut 92'), 8 Sebastian Perez Betancur (ut 74'), 13 Daniel Badjelan, 9 Antoine Grönborg - 7 Ricardo Gray

Ersättare:
28 Tufan Köylüoglu (in 46') - 2 Camron Nguesseu (in 92'), 10 Boris Pantaleev, 11 Robel Asfaha, 12 Tahsin Anar, 14 Richié Kouya, 22 Johannes Owusu (in 74')

Sundbybergs herrar gör en väldigt fin höstsäsong och denna seger innebar att herrlaget, med en omgång kvar att spela, är garanterade att stanna kvar i serien och spelar alltså Division 2-fotboll även nästa säsong 2018!