Damlaget vände underläge och vann

27 september 2016

Sundbybergs damer tog en härlig seger mot Lidingö U efter att de lyckats vända 0-1 till 2-1 i den andra halvleken. Segerskytt blev junioren Sandra Al Sadi

SIK startade matchen med ett kontrollerat bollinnehav medan Lidingö låg och avvaktade efter kontringsmöjligheter. Sumpan tog över matchbilden mer och mer men hade svårt att skapa de riktigt heta farligheterna i den sista tredjedelen. Istället var det IFK Lidingö som lite snöpligt tog ledningen på en hörna i halvlekens sista minut.

I den andra halvleken kom det ut ett hungrigt hemmalag som spelade ett mer desperat och rakt spel in bakom Lidingös backlinje. Lidingö såg allt mer trötta ut och orkade inte skapa speciellt många anfallssekvenser utan fick mest ägna sig åt försvar. Till slut gav Sundbybergs påtryckningar utdelning vilket innebar 1-1 och 2-1 i minut 71 och 74, som också blev slutresultatet i matchen.

- Vi är jättenöjda med att ha vänt underläget vi befann oss i. Extrakul att Sandra från juniorerna hoppar in och avgör matchen, säger tränare Rouzbeh Najafi.

Sundbybergs IK - IFK Lidingö FK U 2-1 (0-1)

45' Varning Michaela Svennas
45' 0-1 Johanna Sörbom (IFK Lidingö FK U)
71' 1-1 Rosa Sharifi
74' 2-1 Sandra Al Sadi
79' Varning Bella Blomqvist

Domare: Ove Wallster, Solna