Damlaget säkrade fjärdeplacering

9 oktober 2016

1105406 - Kopia

I den sista serieomgången hade damerna möjlighet att snygga till tabellen och kliva upp på en fjärdeplacering i Division 4. En möjlighet som också förvaltades, genom att laget besegrade Sollentuna med 2-0 hemma på Sundbybergs IP.

Sundbyberg öppnade starkt och försökte direkt ta kommandot över spelet med ett stort bollinnehav. Allt flöt på fram till sista tredjedelen, där anfallen oftast körde fast mot ett centralt mycket kompakt Sollentunaförsvar. Sundbyberg förflyttade sitt anfallsfokus mer till kanterna, där framförallt Mathilde Gbotto hotade gång på gång med sin snabbhet. Sollentuna mönstrade ett rakt spel som byggde på snabba omställningar men lyckades aldrig riktigt komma till några större farligheter. SIK gick till pausvila med en 1-0 ledning efter att Amanda Torberg förvaltade ett snyggt inspel från Mathilde Gbotto i den 25:e minuten.

Till den andra halvleken hade Sundbyberg justerat sin spelbredd, vilket gjorde att man öppnade upp större ytor centralt på motståndet. Hemmalaget behöll trycket och kontrollerade det mesta under större delen av matchen. I den 59:e minuten rann Mathilde Gbotto igenom och satte dit 2-0 på egen hand. Siffrorna kunde möjligen runnit iväg ytterligare men det stannade där. I och med att Sundbyberg tog alla tre poängen klev man förbi Enebyberg i tabellen och avslutar därmed säsongen på en fjärdeplats i serien!

Sundbybergs IK - Sollentuna FK B 2-0 (1-0)

25' 2-0 Amanda Torberg
52' Varning Cecilia Melcher
59' 2-0 Mathilde Gbotto Carlsson
60' Varning Ebba Holmberg (Sollentuna FK)
90' Varning Teybe Dakhel-Mehsen (Sollentuna FK)

Domare: Saman Almasy, Spånga