Storpublik på plats när Sundbybergs IK gästades av Vallentuna BK

7 september 2015

Sundbybergs IK mötte Vallentuna BK på hemmaplan inför en storpublik på upp emot 300 åskådare.

Redan i den trettonde matchminuten slår Vallentuna BK in en frispark nästan nere vid högra hörnflaggan som möts upp med pannan av en Vallentunaspelare och 0-1 i baken för SIK.

Sju minuter senare kommer den andra kallduschen för SIK då Vallentuna droppar in bollen mot SIK:s backlinje som slår upp den och andrabollen vinns av en Vallentunaspelare som passar in i mitten till en fristående Mani Tourang. Tourang klipper till med sin högerfot och skjuter stenhårt – ett otagbart skott för Kjell Jönsson i SIK:s mål.

0-2 efter 20 minuter och Vallentuna har fått en drömstart på matchen.

Vallentuna BK backar hem med hela laget och arbetar stenhårt i tillbakaspelet för att inte åka på kontringsmål.

De sista tio minuterna i första halvleken börjar SIK skapa mer chanser där Biyan snappar upp en höjdboll och skjuter över.

Senai Berhane får ett läge och skjuter ett skott som målvakten styr ut till SIK:s sjätte hörna. En hörna som blåses av efter ruff i straffområdet av SIK-spelare.

Trotts det spelmässiga övertaget och ett antal hörnor får inte SIK till den hundraprocentiga målchansen.

I halvlekens slutminut får SIK en frispark till vänster om straffområset. Lauin Amen lägger upp bollen och smeker in den i målvaktens vänstra kryss. Sagolikt vacker frispark och en reducering precis innan domaren blåser av halvleken.

Andra halvleken kommer i stor sett enbart handla om SIK som trycker framåt för kvittering och Vallentuna vill bevaka sin ledning.

SIK skapar en del chanser där Joshua Adomako slår in ett inlägg som studsar i straffområdet och blir en farlighet som styrs ut till en hörna.

I den 69:de matchminuten slås bollen ut till höger där Christos Kitsos kommer i flygande fart och tar med sig bollen förbi motståndaren och slår in ett perfekt inlägg som nyinbytte Kalid Mohamed sätter huvudet till och 2-2. Kvitterat för SIK och publiken försätts i exstas!

Återigen en hörna som blir dödsfarlig när Lauin Amen servrar Joshua Adomako som nickar tätt ovanför ribban.

SIK pressar på ordentligt och Vallentuna har svårt att hålla uppe laget när Daniel Badjelan skjuter ett lågt vobblande skott som målvakten sträcker sig ut på och styr ut till hörna, som dock blir resultatlös.

Lauin Amen slår ytterligare en frispark i den 79:de minuten som Kalid Mohamed touchar till men tätt utanför målet.

I den 87:e matchminuten vinkar domaren av en misstänkt handssituation i Vallentunas straffområde där Sundbybergsspelarna vädjar om straff.

I en liknande situation uppstår i SIK:s straffområde i slutminuterna och även där vinkar domaren bort handssituationen.

SIK försöker forcera fram en vinst men i den 94:e minuten blåser domaren av matchen med slutresultatet 2-2. Ett resultat båda lagen vara nöjda med.

Information om herrlagets nästa hemmamatch hittar ni genom att klicka här.

Sundbybergs IK – Vallentuna BK 2-2 (1-2)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Olof Engh (K), Samuel Fagerholm, Joshua Adomako – Daniel Badjelan, Mikael Hjelmström - Ricardo Persson Gray, Senai Berhane, Christos Kitsos – Biyan Bozan

Avbytare: Martin Limpar (MV), Kalid Mohamed, Marten Barsom, Jonathan Habtom, Tuman Badjie, Tahsin Anar, Jonathan Habtom

Vallentuna BK:s startelva: Jonas Bylund (MV) – Hannes Andersson, Claudio Rojas Flores, Sebastian Balsom – David Svensson, Jonas Lyon, Valentin Ponce Bonazzi, Robert Roles Appelquist, Mani Tourang (K) – Balazs Penzes, Sebastian Jurell

Avbytare: Simon Nilsson (MV), Mattias Melki, Robert Refai, Luay Muktar Mohageb, Steven Götelib, Oscar Svärd, Alfred Sigemo

Mål: 0-1 (13), 0-2 Mani Tourang (20),1-2 Lauin Amen (45), 2-2 Kalid Mohamed (64)

Varningar: Joshua Adomako (14),

Skott på mål: 7-4

Skott utanför mål: 14-2