SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Daniell Rojas, Maikel Danho, Olof Engh (K), Benjamin Julien – Tuman Badjie (Tahsin Anar 62), Senai Berhane, Teferi Tedla (Joshua Adomako 70), Kim Skarf Larsson, Yonis Egag (Christos Kitsos 78) - Biyan Bozan

Avbytare: Martin Limpar (MV), Khalid Mohamed, Joshua Adomako, Tahsin Anar, Christos Kitsos, Samuel Fagerholm, Martin

Täby FK:s startelva: Jacob Gerrevall (MV) – Johan Folcker, Mattias Åslund, William Mårdberg, Brwa Pishdari, Gabriel Carlsson, Milkyas Andue, Joel Leino, Anton Lindberg (K), Walter Ahlin, Jonas Lindström

Avbytare: Martin Nilsson (MV), Redwan Kahsay, Wasim Harwill, Daniel Lyles Bratt, Adam Bergkvist, Edvin Sköld

Varningar: Benjamin Julien (7), Kim Skarf Larsson (39), Olof Engh (58)

Hörnor: 7-2

Frisparkar: 14-10

Publik: 74

Domare: Marcus Jeppsson, Magnus Undén, Jakob Westerlund

Täby FK börjar matchen med mycket bollinnehav där de försökte utnyttja deras vänsterkant gång på gång inledningsvis av matchen. Sundbybergs IK känner av varje våg av anfall och press från Täby FK och får svårt att hämta andrum och redan i den sjunde matchminuten tvingas Benjamin Julien dra på sig en varning efter en förselse på vänsterkanten.

Efter Täbys spelövertag tilldelas dem en hörna i den tolfte minuten. Hörnan slås från vänster och skjuts in centralt framför Kjell Jönsson som får kliva upp i en höjdduell med en Täbyspelare som går vinnande ur duellen och nickar stenhårt, tätt utanför den högra sidan av målburen.

I den 15:e minuten får Täby FK en frispark 10 meter utanför höger sida om straffområdet och slår ett inlägg som SIK fäktar bort till inspark. Täby FK har mer boll och kamperar hårt på mittfältet där deras nummer 10 Gabriel Carlsson slingrar sig förbi Sundbybergs spelare på ett skickligt sätt.

En långboll slås ut till vänsteryttern Yonis Egag som tar ner bollen, vänder inåt i plan och slår en fenomenal krossboll till Teferi Tedla som kommer älgandes på högerkanten, passar snett in till Tuman Bajdie som slår ett tidigt, flackt inlägg mellan Täbys backlinje och målvakt, som tyvärr går ut till inspark.

I matchminut 20 kastar Benjamin Julien ett inkast till Yonis Egag som fintar bort sin motståndare och slår ett inlägg till Kim Skarf Larsson som når högst upp på bollen, och nickar den snett bakåt mot första målvakten högra kryss – räddning av målvakten. Sundbybergs hittills bästa chans.

Matchen han balanserat sig lite där SIK får mer tid med bollen och lagen känns ganska jämnbördiga när Täby FK bryter ett uppspel från SIK och den första aggressiva pressen går bort sig vilket öppnar upp ytor för Täby FK att spela in sig på. En nästan frispelad Brwa Pishardi blir ikappjagad av en tillbakarusande Olof Engh som slänger sig för att blockera ett skott samtidigt som Pishardi får bollen för långt ifrån sig och försöker glidtacklingsskjuta bollen och Olof Engh lyckas störa så mycket att Kjell Jönsson kan stöta ut bollen till en resultatlös hörna.

Sundbyberg speIar ut till Tuman Bajdie som i den 38:e minuten kommer runt på högerkanten och kliver in i straffområdet och skjuter ett hårt skott från dålig vinkel som målvakten lyckas styra ut till en hörna för SIK, som dock inte blir farlig och chansen rinner ut i konstgräset.

Om SIK blev tillbakapressade i första halvleken blev starten på den andra helt annorlunda. Redan i den 47:e minuten får SIK en hörna som dimper ner till Daniel Rojas som drar till ett skott som flipperkular sig fram till Biyan Bozan som touchar till den innan Yonis Egag kan skjuta in den i målvaktens första hörn. 0-1 till Sundbybergs IK och med i målprotokollet finns Yonis Egag.

En start på andrahalvleken som vände spelet till Sundbyberg IK:s fördel.

Täby FK hade svårt att hota centralt och mestadels av deras anfall kom fram genom kanterna där återigen i den 51:a minuten slås ett inlägg från vänsterkanten till Täbyspelare med gudomligt häng i luften, men placerar nicken dåligt och det blir inspark för SIK.

Efter cirka 60 minuter mattas Täby FK av och spelet blir mer utdraget och liknar mer spelet pong än fotboll.

Täby FK lyckas återerövra bollen när SIK försöker spela upp den och spelar ut den på högerkanten där deras högerytter drar till ett inlägg till en helt fri Täbyspelare som får helt fel touch på bollen och nickar nästan ut till inkast. Täbys bästa chans till en kvittering och efter den chansen tar SIK över matchen helt och Täbys chans till kvittering känns långt borta.

I den 88:e minuten får SIK en frispark 20 meter utanför straffområdet på Täbys planhalva och Senai Berhane slår en snabb frispark till Kim Skarf Larsson som har en motståndare i ryggen, lobbar bollen över honom själv och motståndaren, vänder upp och slår till bollen med vänsterfoten - tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

SIK fortsätter att spela boll och den nyinbytte Joshua Adomako trollar på vänsterkanten tillsammans med Benjamin Julien. Joshua får tillbaka bollen från Benjamin, passar snett bakåt till Tahsin Anar som passar vidare till Senai Berhane som klipper till med vänsterfoten. Ett stenhårt skott som keepern får göra en TV-räddning och tippar den över ribban ut till den sista hörnan för SIK som dock blir resultatlös.

I den 93:e och sista matchminuten sjabblar Sundbyberg och Täby FK bjuds på en hörna från höger där deras målvakt följer med upp i offensivt straffområde för en sista chans till kvittering. En Täbyspelare är återigen högst på bollen, men nicken går ut till inspark.

Efter utsparken blåser domaren av matchen och vinnare i årets premiär är Sundbybergs IK.