Avbytare: Martin Limpar (MV), Tuman Badjie, Christos Kitsos, Olof Engh, Amir Mamali, Jacob Flygare

Bele Barkarby FF:s startelva: Niklas Rönn (MV) – Daniel Karlsson, George Saba Filip Ärlebrant 67), Armstrong Okems, Victor Grusell – Emil Göransson (George Gorgis 46), Andreas Johansson, Mikael Hjelmström (K), Christoffer Orfanidis - Anton Tollerup, Jimmy Heneidy (Kevin Hallberg 59)

Avbytare: Robin Avellan (MV), Christian Freby, George Gorgis, Albin Sigvardsson, Kevin Hallberg, Filip Ärlebrand

Mål: 0-1 Lauin Amen (15), 0-2 Daniel Badjelan (46 straff)
Varningar: George Saba (9), Niklas Rönn (59), Armstrong Okems (70), Andreas Johansson (73), Lauin Amen (79), Senai Berhane (82)
Frisparkar: 12-22
Publik: 175
Domare: Suhel Youssef, Annica Torkelsson, Hans Järnkrok

Omgång 21. Ett avgörande möte. Ett Veddestavallen, vid E18 och tågrälsen, vidöppet för blåsten, en storpublik.

Ett Sundbybergs IK som kommer med 9-0 i ryggen och ett Bele Barkarby som kryssade i bortamatchen mot Vallentuna BK. Senaste mötet mellan lagen slutade i en jämn tillställning med 0-0. Den här gången tog Sundbybergs IK bollen från start och höll den de trettio första minuterna, och totaldominerade matchen där Bele hade mycket svårt att hänga med.
I den sjunde minuten fick Bele en kontring och sin bästa chans för matchen där Mikael Hjelmström volleyskjuter ett hårt skott som täcks till ribba ut.

Bele får jobba hårt defensivt när SIK behärskat spelar sig fram och återerrövrar bollen väldigt bra när de blir av med den.

I den 14:de minuten får SIK en hörna där returen går ut till en påpasslig Lauin Amen som drar till ett hårt skott en bit utanför straffområdet som Niklas Rönn är på, men lyckas inte styra bort från att hamna bakom i nätmaskorna.

1-0 och SIK ser otroligt starka ut med härförare Daniel Badjelan som tar löpningar och fördelar spelet från sin centrala position.

Matchen mattas av lite innan halvtidsvilan och Bele som försöker kontra med snabbe Jimmy Heneidy har svårt att riktigt komma in i matchen.

I början av andra halvlek får Bele Barkarby den sämsta tänkbara start då SIK:s Kalid Mohamed görs ner i straffområdet efter bara några sekunder efter att domaren blåst i gång halvleken.

Straff, och Daniel Badjelan placerar den kyligt och 2-0 till SIK. En kalldusch för Bele och SIK har kvalplatsen i sikte.

Bele korrigerar sin speluppställning och byter ut den snabbe Jimmy Heneidy som hotade SIK:s backlinje med sin snabbhet och fysik. Den taktiska förändringen gav Bele lite mer boll men kändes inte lika farliga offensivt.

SIK:s nummer 9, Kalid Mohamed levererar riktigt bra hörnor där SIK allt som oftast är först på, men lyckas inte sätta dit chanserna. Mer koncentration och det hade kunnat bli både 0-3 och 0-4 på de fasta situationerna.

Ju längre matchen lider, desto mer börjar Sundbyberg spela med mindre marginaler och faller lite längre ner. Beles lyckas ändå inte få tag i bollen utan ligger mest för kontring. Den farligaste målchansen i andra halvlek är från inbytte mittfältaren George Gorgis som skjutet tätt utanför Jönssons målbur.

I den 95 minuten blåser domaren av matchen och SIK vann på ett formidabelt sett och är klara för minst kval till division 2 nästa säsong.

Nästa match är mot IFK Viksjö den 4:de oktober kl. 14:00 på Sundbybergs IP. Kom och stöd SIK i en match som kan innebära ligaseger om Upsala IF:s resultat går vår väg.