SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Senai Berhane, Andreas Pettersson (K), Daniell Rojas – Thibaut Molinatti, Robel Asfaha – Kalid Mohamed (Abdiqafar Issa 71), Tahsin Anar, Yonis Egag (Behrooz Mirahmadi 84) – Daniel Badjelan

Avbytare: Martin Limpar (MV), Daniel Gacas, Abdiqafar Issa, Behrooz Mirahmadi, Christos Kitsos, Jacob Flygare

Unik FK:s startelva: Simon Lautakoski Eriksson (MV) – David Dottemar, Robin Rask, Rårsgar Majid – Robert Refai, Abel Tesfai (K), Yonas Beyne, Erik Andersson, Jagar Eljesani – Haris Bajramovic, Anton Hovstadius

Avbytare: Fredrik Danfors (MV), Tobias Olsson, Igor Arakaza, Ahmed Torok, Eray Karan, Rénas Alim Kurshid

Mål: 0-1 Daniel Badjelan (7), 1-1 Yonas Beyene (77), 1-2 Daniel Badjelan (90+2 straff)
Varningar: Yonas Beyene (30), Robin Rask (38), Yonis Egag (40), Lauin Amen (57, 68)
Utvisningar: Erik Andersson (52), Lauin Amen (68)
Skott på mål: 8-6
Skott utanför mål: 2-5
Hörnor: 8-5
Frisparkar: 12-16
Publik: 75
Domare: Rickard Lingensjö, Ramyar Tayfur, Begmohammed Derakshande-Tomadj

Uppsala. Ett resultat som var identiskt med bortamatchen mot Enköping SK. Ett tidigt ledningsmål, och ett sent övertidsmål som avgör matchen till Sundbybergs IK:s favör.

Facilitetsmässigt och kvaliteten gräsklipparnas knivarna vittnade om ett forna storlag kontra ett nutida smålag.
Enköpings exemplariska gräsmatta mot Uniks långhåriga dito – ändå står båda lagen inför nedflyttning om turen inte vänder.

Tidigt i matchen får Tahsin Anar – som gör sin första match från start i år – botanisera fritt mellan Unik FK:s backlinje och mittfält. En yta som visade sig vara otroligt farlig när Sundbybergs IK i den sjunde minuten väggar sig förbi Unik FK:s försvarslinje och sätter 0-1 till bortalaget.

Den tekniskt skicklige Badjelan passar Tahsin Anar som vänder sig upp och väggar tillbaka till Badjelan som fortsätter sin löpning förbi Unik FK:s försvar och en fri Badjelan placerar bollen under målvakten. Kyligt och taget direkt från skolboken.

SIK fortsätter halvleken med det större bollinnehavet fram tills de sista tio minuterna, då det var mycket ovårdat spel från båda lagen.

Den farligaste chansen för Unik kom på vänsterkanten med ett lågt inlägg som frispelar Erik Andersson, vars avslut hamnar högt ovanför ribban. Till storleken lik Christian Vieri, till den missade chansen lik Christian Vieri mot Syd Korea i VM 2002. Men där slutade likheterna.

Den andra halvleken börjar mer trevande än den första och redan i den 52:a minuten får Erik Andersson syna domarens röda kort efter att Andersson puttat Sundbybergs IK:s lagkapten Andreas Pettersson efter en fast situation.

Mentalt kändes det som Unik FK blev starkare efter utvisningen och Sundbybergs IK visade upp en stor obeslutsamhet trots numerärt överläge.
Men som ett brev på posten fick Lauin Amen gå av planen efter att fått sitt andra gula kort i den 68:e minuten, och det numerära övertaget jämnades ut.

Det gröna havet uppenbarade sig i mitten av planen när lagdelarna sjönk längre ner, och långbollarna haglade upp från Unik FK i ett försök att kvittera.
Efter en brytning av en SIK:are utanför straffområdet dimper bollen ner framför Yonas Beyene som med fart tar sig in i straffområdet och gör Unik FK:s kvittering. 1-1 i den 77:e minuten och det här kan vara på väg att bli säsongens största skalp för Unik FK.

Dock så uteblir forceringen av Unik och det ovårdade spelet skapar bara chanser på individuella misstag istället för ett vackert spel.

I den 90:e minuten driver den outtröttlige Robel Asfaha upp bollen, in i högra delen av straffområdet och blir kapad bakifrån. Domaren tvekar inte, och pekar på straffpunkten.

Daniel Badjelan kliver fram till straffpunkten. Andra tilläggsminuten. 1-2. Otagbart för målvakten och Badjelan blir dagens matchhjälte med båda målen för Sundbybergs IK.

Huvuddomaren blåser av matchen efter fyra minuters tillägg och ett jublande Sundbybergs IK går upp i serieledning. Styrka att vinna matchen på övertid. Styrka att vinna utan bländande spel.