4 maj 2014

Uppsala-Kurd FK – SIK 1-3 (0-2)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Senai Berhane, Olof Engh, Andreas Pettersson (K), - Daniel Badjelan, Robel Asfaha, Thibaut Molinatti (Abdiaqfar Issa 73), Kalid Mohamed, Yonis Egag (Ahmed Mohamed 85) - Biyan Bozan (Tahsin Anar 79)

Avbytare: Martin Limpar (MV), Tahsin Anar, Abdiqafar Issa, Johannes Svensson, Jacob Flygare, Ahmed Mohamed

Mål: 0-1 Yonis Egag (7), 0-2 Robel Asfaha (44), 1-2 99 Kurd, 1-3 Yonis Egag (63)
Varningar: Andreas Pettersson (38), Lauin Amen (48)
Skott på mål: 6-9
Hörnor: 3-4
Publik: Ett hundratal
Domare: Rambod Beigi, Fredrik Hammarström, Johan Bentzer

SIK började matchen lite avvaktande där Uppsala-Kurd FK fick agera spelförande lag och kände sig inte så bekväma att agera taktpinne då de hade svårt att skapa ett spel på offensiv planhalva.
Efter sju minuter fick SIK ett inkast som Andreas Pettersson kastade in och skytteligaledaren Yonis Egag når högst på bollen och nickar in den otagbart för Uppsala-Kurds målvakt. 0-1 till SIK och Yonis målfarlighet visar sig åter igen.
Hemmalaget försökte komma fram på kanterna där det farligaste inlägget kyligt bröstas ner av just Andreas Pettersson till SIK:s målvakt Kjell Jönsson.
Centralt dominerade Daniel Bajdelan med sin exceptionella teknik och enorma spelförståelse där han sög upp många bollar och fördelade lugnt och metodiskt till sina medspelare.
I den 34:e minuten bryter SIK ett uppspelsförsök där Kalid Mohamed lägger fram en perfekt passning till en fristående Byian Bozan som skjuter mitt på målvakten.
Ett offensivt inkast i den 44:e minuten som Andreas Petterson kastar in och förre målskytten Yonis Egag skarvar vidare till en flygande Robel Asfaha som nickar in bollen i mål och 0-2 till Sundbybergs IK som går ut i halvtidsvilan som serieledare.

Den andra halvleken fortsätter i samma stil som första där bollinnehavet är ganska jämt fördelat.
I den 58:e minuten pekar domaren på elvameterspunkten efter ett genombrott centralt där en Uppsalaspelare blir fälld. Uppsala-Kurd FK:s lagkapten Mohamed Mari stegar upp ansatsen och placerar läderkulan i den högra sidan av målet och en reducering är ett faktum för hemmalaget.

Sundbyberg IK låter inte replikering vänta, då SIK vinner bollen i ett omställningsläge och Badjelan snabbt passar ut till en löpande Yonis Egag på vänsterkanten som bryter in och skjuter ett lågt skott till vänster om målvakten. Andra målet i matchen för Yonis och Sundbybergs IK visade styrka med att omedelbart komma tillbaka efter ett baklängesmål.

Uppsala-Kurd FK orkar inte riktigt forcera framåt och skapa några riktiga farligheter tills den sista övertidsminuten då Kjell Jönsson får göra en demonräddning innan domaren blåser av matchen.

1-3 till Sundbybergs IK och serieledning i division 3 Östra Svealand.