Riktlinjer för betalning av domare vid match

Vid Sundbybergs IK:s hemmamatcher är det hemmalagets lagledning som ser till att domaren får betalt (på egen hand eller via föräldrar som hjälper till).

Efter att domaren fått betalt tar man med sig kvittot och besöker Ylva Wastesson på SIK Fotbolls kansli för att få tillbaka pengarna man lagt ut.

För att du ska få tillbaka dina utlägg vid betalning av domare vid match måste du tänka på följande: 
 1. Ta reda på hur stort domararvodet är för ditt lags serie och kontrollera summan innan du betalar. Klicka här för aktuella arvoden.
 2. Se till att alla uppgifterna på domarkvittot är ifyllda: namn, personnummer, adress, vilken match som dömts, serie, matchnummer och datum.
 3. Det måste vara just ett domarkvitto du får av domaren. Inga andra kvittotyper är giltiga.
 4. Om domaren inte kan uppfylla ovan punkter ska du INTE betala något. Du ber då istället domaren kontakta Ylva Wastesson på SIK Fotbolls kansli för att i så fall få betalningen i efterhand. Glöm inte att även du måste kontakta Ylva och berätta vad som hänt.

Själva betalningen kan gå till på något av följande sätt:
 • Om domaren och ledaren som betalar har Swish, används Swish
 • Om domaren har Swish, men inte ledaren, så betalas domaren med kontanter
 • Om domaren inte har Swish, men föreningens ledare har Swish, så betalas domaren genom insättning på konto
 • Ledaren kan alltid välja att betala domaren kontant

Övrigt bra att veta om domare vid match
 • Sundbybergs IK Fotboll tillsätter domare för 5-mannamatcher. Stockholms Fotbollsförbund tillsätter domare för 7- och 11-mannamatcher.
 • Om domaren inte dyker upp skall matchen spelas i alla fall. Hemmalaget är då ansvarigt för att matchen döms. Ersättning till en "inhoppande” domare betalas om kvittot skrivs under. 
 • Stockholms Fotbollsförbund vill gärna veta om domaren inte dykt upp till en 7- eller 11-mannamatch. Stockholms Fotbollsförbund har telefonnummer 08-444 75 00. Ring dit och begär "domaravdelningen".
 • Sundbybergs IK Fotboll vill veta om domaren inte dyker upp till 5-mannamatcher. Om domaren inte kom till en match, ring till kansliet dagen efter och berätta det.

Lycka till och hör av dig till Kansliet >> om något är oklart.