PLATSANNONS: Sundbybergs IK Fotboll söker fotbollskonsulent

Sundbybergs IK Fotboll är en av Sveriges bästa barn- och ungdomsföreningar för fotboll och vi behöver nu utöka vår kansliresurs med en tredje fotbollskonsulent. Det här är en fantastisk möjlighet för dig som vill arbeta heltid med fotboll i en förening som vill erbjuda fotboll av kvalitet i en miljö med sunda värderingar. Läs mer om Sundbybergs IK Fotboll, vår värdegrund och läroplanen Sundbybergsmodellen via snabblänkarna till höger.

Arbetsuppgifterna som Fotbollskonsulent

Som Fotbollskonsulent på Sundbybergs IK Fotbolls kansli arbetar du i ett mycket välorganiserat team och med moderna agila arbetsprocesser. Du kommer att samarbeta och planera varje dag med våra två fotbollskonsulenterna Isaac och Elias och Sundbybergs IK´s kanslist Ylva Wastesson. Som fotbollskonsulent planerar och delar du, med få undantag, på samtliga arbetsuppgifter med medlemmarna i ditt team. 

Arbetsuppgifterna innebär i korthet, bland annat:

  • Planera, genomföra och följa upp Fotbollslekis, det första året som de minsta barnen spelar fotboll. 
  • Administrativa uppgifter, medlemsregister, klädhantering, utbildning, domarschema, träningstidsplanering mm.
  • Regelbunden kommunikation via hemsida och nyhetsbrev.
  • Regelbunden kontakt och uppföljning av alla våra träningsgrupper. 
  • Planering och genomförande av Fotbollsskolan
  • Planering och genomförande av Fotbollsavslutningen
  • Rekrytering av nya ledare
  • Implementering av Sundbybergsmodellen och värdegrunden
  • Hantering av avvikelser, som tex konflikter mellan ledare och/eller föräldrar eller nytillsättning när ledare slutar. 

Tjänsten ställer höga krav på personligt ansvar, effektivt teamarbete och att du har intresse och förmåga att möta människor med olika bakgrund och som är i olika livssituationer. 

Övrigt:

Tjänsten som Fotbollskonsulent är 100 % heltid och förutsätter att du har B-körkort och tillgång till bil. Arbetstiden är oreglerad och att du förväntas jobba kvällar och en del helger.

Störst vikt kommer att läggas på hur väl dina meriter och erfarenheter stämmer mot tjänstens krav. För att söka tjänsten bör du ha dokumenterad ledarerfarenhet och erfarenhet av arbete med barn och ungdomar där du haft ansvar för föräldrakontakt. Du behöver ha god administrativ förmåga och vana att kommunicera. Erfarenhet av att leda utbildning är meriterande. Vi kommer att be om referenser.  

Erfarenhet från tidigare rekryteringar säger oss också att det är en stor fördel om du har en relation till Sundbybergs IK Fotboll eller Sundbybergs kommun och drivs av att vilja vara med och utveckla fotbollen i Sundbyberg. Alternativt att du brinner för att vara med och skapa en bra fotbollsmiljö för barn, ungdomar och vuxna, oavsett vart.

Ansökan:

Skicka din ansökan med CV, ett personligt brev och referenspersoner (i ett samlat dokument), där du kortfattat berättar varför du tycker att du passar för den här tjänsten, via e-post till fotboll@sik.org.

Tillträdesdatum är snarast möjligt.

Om du har frågor om tjänsten kan du ta direkt kontakt med våra fotbollskonsulenter Elias Gergi elias@sik.org (0707-48 73 13) eller Isaac Bengtsson isaac@sik.org (0707-20 23 75).