2018 blir Sundbybergs IK Fotbolls bästa år hittills:)

Roberto, 3 dec 2017

Vi går in i det nya året med en framtidstro och medgång som aldrig förr. Vi har under många år nu jobbat för att bygga upp en av Sveriges bäst organiserade fotbollsföreningar. Milstolparna och framstegen har genom åren staplats på varandra tack vare våra fotbollskonsulenters målinriktade arbete, fotbollsstyrelsens stöttning, våra sponsorers bidrag och Sundbybergs stads alla medarbetare som jobbar tillsammans med oss. 

Men framför allt tack vare alla våra ideella ledares makalösa insats för att göra Sundbyberg till en fantastisk fotbollsstad.

Nu går vi in i 2018 med ytterligare historiska stormsteg:

1. Vi är nu ca 1150 spelare och 250 ledare och fortsätter att växa. Med andra ord är vi nu ca 1400 aktiva, en ökning med 600 aktiva på 10 år! För varje år som går får vi in fler sökande till fotbollslekis (nybörjarna) och många fler av dem som provar på fotbollen stannar också kvar. 

2. Vi får äntligen in vår tredje fotbollskonsulent! För några år sedan var vi en (1) ensam kansliresurs i en oorganiserad arbetsmiljö. Nu har vi tre resurser i en välorganiserad arbetsmiljö. Det betyder ännu mer stöttning till våra träningsgrupper. Vi blev för övrigt under året inbjudna av Stockholms fotbollsförbund att berätta för andra föreningar om vår resa till ett välorganiserat kansli. 

3. Vi har åter startat upp damlaget. Den här gången med en bättre organisation och resurssättning än någonsin. Vi satsar också vidare på damjuniorerna.

4. Herrlaget har fått en helt ny ledarstab som med ännu större fokus än någonsin ska ta vår fotbollsmodell och värdegrund in i seniorverksamheten. Våra herrjuniorer kvalade in till näst högsta nationella serien med ett lag som till största del består av spelare helt fostrade av Sundbybergsmodellen. 

5. Efter flera års diskussioner med politiker och tjänstemän från Sundbybergs stad kommer vi äntligen att få ett svar på hur framtidens idrottsanläggningar i Sundbybergs ska lösa fotbollens vinterträningsbehov (och samtidigt flera andra sporters behov). Dialogen med våra politiker och tjänstemän har aldrig varit bättre. Under tiden har Sundbybergs IP och Örvallen fått helt nya konstgräs av modernaste typ.

6. Vi gjorde nyligen om vår hemsida så att den blev mobilanpassad och har ökat antalet besök med +33,5 % sedan förra året. Om ser tillbaka till när vi lanserade nuvarande hemsida och lämnade Anysite så är ökningen +400%. 10000-tals besökare följer oss regelbundet via hemsida, nyhetsbrev och facebook*. Vi syns dessutom nästan varje vecka med artiklar och reportage i Sundbybergs lokaltidningar. 

*Lite oväntat är faktiskt blogginlägget "10 tips för dig som vill bli fotbollsstjärna" den mest lästa på sidan på hela sikfotboll.se (13380 besök under 2017).

7. Över 2000 exemplar av Sundbybergsmodellen, vår läroplan, har spridits till våra medlemmar och långt utanför Sundbybergs gränser ut i hela Sverige. En ny upplaga är tryckt. Fotbollsföreningar i hela Sverige jobbar intensivt för att komma ikapp oss med egna fotbollsmodeller under tiden som många av deras ledare väljer att på egen hand använda sig av Sundbybergsmodellen. När nu Riksidrottsförbundet plötsligt på allvar kräver att föreningarna i Sverige att börja jobba efter förbundets riktlinjer så är vi redan där för länge sedan. Ingen annan förening i Sverige har något liknande att luta sig mot. Det blir tufft för de flesta av föreningarna att redovisa hur de får värdegrund, riktlinjer och fotbollsmodell att sitta ihop. Som tur är kan de göra som Själevads IK i Örnsköldsvik och använda Sundbybergsmodellen om de vill. 

8. Ett förnyelsearbete av våra riktlinjer och hur vi ska jobba med vår värdegrund pågår sedan förra årsmötet. Under 2018 kommer det märkas ännu mer ute bland träningsgrupperna. Vi ska bli ännu bättre på att inkludera olika människor och att förebygga problem som kan uppstå när många människor gör saker tillsammans. 

9. Inte att glömma är också att vår moderklubb fyller 125 år under 2018. Det ska vi så klart fira stort tillsammans med övriga sektioner under året. 

Med de här milstolparna i ryggen tror jag personligen att nästa år blir det bästa året någonsin för Sundbybergs IK Fotboll. Ett år där fotbollskonsulenter, styrelse, spelare, ledare, anhöriga, supportrar, sponsorer, moderklubben, tjänstemännen i Sundbybergs stad och alla andra som vi berör kommer att ha mer roligt med fotboll än någonsin. 

Tack till er alla och gott nytt fotbollsår!

//Roberto, ordförande Sundbybergs IK Fotboll

1 kommentarer. Skriv en kommenter

Det går bara att ha en värdegrund och en läroplan. Här är vår.

Roberto, 21 apr 2017

Sundbybergs IK Fotboll består av ca 1400 individer som samarbetar för att ge över 1150 spelare tillgång till fotboll av kvalitet i en sund, inkluderande miljö. Vi aktiverar personer med helt olika ekonomisk situation, pojkar och flickor, små barn och vuxna, människor av olika ursprung och från olika familjetyper. 

Vår värdegrund och vår läroplan (Sundbybergsmodellen) sätter ramar för hur och vad vi gör i Sundbybergs IK Fotboll. Den är vår gemensamma överenskommelse, där vi som vill vara med får förståelse för vart gränserna går och vilka möjligheter som finns i vår sektion.

overblickskartamindre

Bilden kommer ifrån broschyren "Snabbintroduktion till Sundbybergs IK Fotboll, en av Sveriges bästa barn- och ungdomsföreningar för fotboll" (2017). Alla som kommer i kontakt med Sundbybergs IK Fotboll ska få den tillsammans med en introduktion.

Att vara med i Sundbybergs IK Fotboll är att dela vår värdegrund och att jobba med Sundbybergsmodellen.

Utan värdegrunden skulle alla våra aktiviteter bara vara ett slumpmässigt resultat av många enskilda individers personliga beslut och intressen för stunden. Vi skulle aldrig kunna prata om "Sundbybergs IK Fotboll" och veta vad det står för. Än mindre kunna presentera oss för nya medlemmar, sponsorer, kommunen eller någon annan extern person. Vi skulle inte kunna planera, utvecklas eller lösa problem. Vi skulle inte heller kunna hjälpa dig i situationer när du känner att något är fel i vår verksamhet. 

Läs Sundbybergs IK Fotbolls värdegrund i sin helhet (inleds med samma text som här) >>

0 kommentarer. Skriv en kommenter

Vem är den viktigaste personen i Sundbybergs IK Fotboll?

Roberto, 1 apr 2017

Jag har nu varit aktiv i Sundbybergs IK Fotbolls styrelse i över 7 år. Innan dess har jag också varit aktiv i flera andra föreningar, i olika roller. Även i föreningar som inte håller på med fotboll eller idrott. I varje förening har det funnits många personer som på sin fritid får föreningen att fungera. Längs vägen är det alltid viktigt att återkommande påminna sig om vem och vad som är viktigast i föreningen. Eftersom vi just haft årsmöte tänkte jag att det nu är ett bra tillfället för att vi påminner oss om det.

Vi gör det här för våra unga spelare!

Sundbybergs IK Fotboll vill vara den bästa tänkbara föreningen för barn och ungdomar som vill spela fotboll. Vi vill ge våra unga spelare bästa tänkbara kombination av fotboll av kvalitet i en sund miljö, där alla de vuxna som med ideellt arbete gör det här möjligt alltid har barnens bästa för ögonen. Den viktigaste personen i Sundbybergs IK Fotboll är alla våra unga spelare

Våra 200 ledare är alla superhjältar

Vi är idag ca 200 ideella ledare som varje vecka jobbar för att våra barn- och ungdomsspelare ska få en bra fotbollsaktivitet. Våra ledare är dem som kliver fram och tar det extra ansvaret för att vår läroplan Sundbybergsmodellen och vår värdegrund ska prägla alla barnens aktiviteter. Utan våra ledares insatser skulle vi inte kunna ge våra viktigaste medlemmar den kvalitet som vi vill ge dem. Vi som är ledare är också mycket viktiga, även om det alltid är för spelarna vi gör det vi gör. När vi ibland ställs inför situationer där vi tvingas välja mellan våra egna och barnens intressen väljer vi alltid barnens. För det krävs ibland styrka och mod!

Vi är alla delar av något stort

Ingen som är aktiv i Sundbybergs IK Fotboll kan eller ska behöva se sig själv som något vid sidan av det som andra aktiva i samma förening gör. Det vi gör på var sitt håll, och ibland på samma tid och plats, sitter ihop. Vi tillhör samma förening och har samma mål. Vi jobbar inom samma värdegrund och med samma läroplan. Vi har samma kansliresurser och samma moderklubb. Vi sitter ihop med varandra, men också med allt runtomkring oss. Vi får bidrag från samma kommun och har samma sponsorer. Vi tillhör samma fotbollsförbund. 

När vi ger våra barn och ungdomar bästa tänkbara fotbollsaktivitet så syns det vi gör överallt och präglar en hel kommun. Nu är snart säsongen igång och vi kommer åter igen att fylla alla planer i vår kommun och visa upp den kvalitet vi tillsammans står för och kan erbjuda! 

Vi ses på fotbollsplanerna!  

Läs Sundbybergs IK Fotbolls värdegrund i sin helhet >>

#föräldrahets

0 kommentarer. Skriv en kommenter

Det här är Sundbybergs IK Fotbolls viktigaste årsmöte hittills!

Roberto, 21 jan 2017

2015 blev vi valda till Årets barn- och ungdomsförening i Stockholm av Stockholms fotbollsförbund. Utmärkelsen vi fick var en av flera bevis på att omvärlden (fotbollsförbundet, kommunen, sponsorer, andra klubbar m.fl.) ser och uppskattar det fina arbete vi gör i tillsammans. År efter år har vi nu arbetat hårt för att förbättra Sundbybergs IK Fotboll på alla nivåer. Vårt välbesökta årsmöte är en avgörande pusselbit i det arbetet. Vårt årsmöte hjälper oss att jobba bättre tillsammans, men ger också stort positivt gensvar från alla som ser oss utifrån.   

Åsmötet är det enda tillfälle vi har på året när alla våra över 200 ledare från våra mer än 50 träningsgrupper kan träffas tillsammans. Resultatet har de senaste åren varit fantastiskt. Samsynen och förståelsen har tagit bort mängder av onödiga och tidskrävande moment ur fotbollskonsulenternas vardag och gjort att de kunnat fokusera på det som är viktigast för oss alla. Vi har kunnat skapa ett av Sveriges modernaste kanslier sett till arbetssätt och har en kommunikation och transparens som ger oss mycket stort genomslag för våra frågor även externt. Vi kommer närmre och närmre våra mål: att kunna ägna oss åt riktigt bra fotbollsutbildning i en sund miljö.

I år har vi också ett helt nytt upplägg där vi kombinerar årsmötets formella punkter med mingel, mat och en extern föreläsare. Läs mer i nyheten vid (länken "Anmälan till årsmötet 2017" nedan).

Den 11/3 träffas vi igen och du som är ledare är huvudpersonen på mötet. Du bär alla våra spelare med familjer med dig in i möteslokalen. 

Anmäl dig här, så slipper våra fotbollskonsulenter ringa dig och fråga om du fått inbjudan:)
 
Vi ses! 
2 kommentarer. Skriv en kommenter

Senaste inlägg